Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Konferenca "Mikro, mala in srednje velika podjetja in razvojno sodelovanje"

V okviru Evropskega leta za razvoj 2015 organizira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije konferenco z naslovom "Mikro, mala in srednje velika podjetja in razvojno sodelovanje", ki bo potekala 3. februarja 2016 v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju.

 

Mikro, mala in srednje velika podjetja predstavljajo osrednji del gospodarstva Evropske unije in Slovenije. Pomembno prispevajo h gospodarski rasti, zagotavljajo delovna mesta in sodijo med ključne dejavnike trajnostnega razvoja. Njihova vloga pri uresničevanju univerzalne Agende za trajnostni razvoj do leta 2030 bo izrednega pomena. Republika Slovenija si prizadeva spodbuditi in okrepiti partnerstvo slovenskega zasebnega sektorja v razvojnem sodelovanju.

 

Konferenca bo osredotočena na konkretno in uporabno predstavitev postopkov ter načinov vključevanja slovenskega zasebnega sektorja v projekte razvojnega sodelovanja, zlasti mikro, malih in srednje velikih podjetij, tako v okviru razpoložljivih instrumentov razvojne pomoči EU kot v okviru slovenske bilateralne razvojne pomoči. Evropska komisija in Evropska investicijska banka bosta predstavili instrumente, ki so na voljo slovenskim mikro, malim in srednje velikim podjetjem, s poudarkom na procesih, dejavnostih in postopkih po posameznih fazah. Udeleženci se bodo seznanili z možnostmi in načini vključevanja v instrumente slovenskega bilateralnega razvojnega sodelovanja.

 

 

Program v slov. jeziku

Program v angl. jeziku