Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Državna sekretarka Benčina pozdravila predstavnike Kvadrilaterale

Brdo, 25. januar 2016 – Državna sekretarka Dragoljuba Benčina je danes sprejela vodje delegacij držav članic Kvadrilaterale, ki sodelujejo na konferenci ob zagonu Strategije EU za Alpsko regijo.

 

Državna sekretarka Benčina je izrazila zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem v okviru Kvadrilaterale (Slovenija, Avstrija, Lihtenštajn, Švica) in izpostavila zagon Strategije EU za Alpsko regijo (EUSALP) kot novo priložnost za poglobitev sodelovanja na različnih področjih. V luči naslednjega zasedanja Kvadrilaterale 26. februarja 2016 v Lihtenštajnu je predlagala, da se na dnevni red vključi tudi možnosti, ki jih nudi EUSALP.

 

Sogovorniki, namestnik ministra za zunanje zadeve Republike Avstrije Michael Linhart, direktor urada za zunanje zadeve Lihtenštajna Martin Frick in namestnik državnega sekretarja zveznega oddelka za zunanje zadeve Georges Martin so pozdravili pobudo in izrazili prepričanje, da EUSALP pomeni odlično platformo za nadaljnji razvoj sodelovanja v okviru Kvadrilaterale.