Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Pogovor državne sekretarke Benčina z bavarsko ministrico za evropske zadeve in regionalno sodelovanje Merk

Brdo pri Kranju, 25. januar 2016 - Državna sekretarka Dragoljuba Benčina se je danes na delovnem pogovoru srečala z Beate Merk, ministrico za evropske zadeve in regionalno sodelovanje Svobodne dežele Bavarske.

 

Državna sekretarka Benčina je v pogovorih izrazila zadovoljstvo nad že tradicionalno odličnimi odnosi Slovenije z Bavarsko. Pri tem je izpostavila dejstvo, da je Bavarska za Slovenijo ena najpomembnejših nemških regij gospodarskega sodelovanja. V pogovorih je bil potrjen tudi interes za nadaljevanje političnega sodelovanja na najvišji ravni ter nadaljevanje izvajanja skupnih projektov, ki bodo konkretneje dogovorjeni v okviru mešane slovensko-bavarske komisije, ki med deželama deluje že več kot 40 let.

 

Sogovornici sta precej pozornosti namenili regionalnim pobudam. Strinjali sta se, da tako Podonavska strategija kot danes zagnana Strategija EU za Alpsko regijo – EUSALP dajeta obilo možnosti za pomembne regionalne projekte. Velik del pogovorov je bil namenjen tudi aktualnim regionalnim vprašanjem, pri čemer sta sogovornic izčrpno izmenjali stališča o begunski problematiki.