Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Erjavec z madžarskim kolegom Szijjártóm zlasti o migracijah in okrepljenem sodelovanju med državama

Brdo pri Kranju, 22. januar 2016 - Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se je pred skupnim zasedanjem vlad Slovenije in Madžarske ločeno srečal z madžarskim ministrom za zunanje zadeve in trgovino Pétrom Szijjártóm.

 

Ministra sta v pogovoru potrdila odlične dobrososedske odnose in partnersko sodelovanje med državama. Kot dodaten povezovalni element Slovenije in Madžarske sta izpostavila narodni skupnosti na obeh straneh meje. Pozdravila sta vzajemen interes za nadaljnjo krepitev političnih odnosov in sodelovanja na področju gospodarstva, investicij, turizma ter na drugih področjih skupnega interesa na bilateralni, evropski in regionalni ravni. Izpostavila sta pomen skupnih prizadevanj za boljšo povezanost obeh držav in širše regije na področju prometne in energetske infrastrukture.

 

Ministra sta veliko pozornosti namenila problematiki migracij, kjer sta se zavzela za iskanje skupne rešitve v okviru Schengna oziroma EU, za kar je potrebno aktivno sodelovanje vseh držav. Neenoten pristop bo namreč vodil v samostojne ukrepe posameznih držav, kar ne prinaša optimalne rešitve. Minister Erjavec je svojemu madžarskemu kolegu predstavil pobudo slovenskega premierja, ki jo je naslovil na predsednike vlad držav migrantske poti od Grčije proti Nemčiji, ki jo je minister Szijjarto podprl.