Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Erjavec sprejel predsednika parlamenta Maroka

Ljubljana, 18. januar 2016 - zunanji minister Karl Erjavec je na pogovor sprejel predsednika parlamenta Kraljevine Maroko Rachida Talbija Alamija.

 

Sogovornika sta v pogovoru poudarila pomen dialoga pri soočanju s skupnimi izzivi na obeh straneh Sredozemlja, predvsem z migracijami in grožnjo terorizma. Izrazila sta obojestranski interes za krepitev dvostranskih odnosov med državama, k čemur bo gotovo dodatno prispeval tudi načrtovani obisk ministra Erjavca v spremstvu gospodarske delegacije v Rabatu, ki bo predvidoma v začetku aprila. Možnosti za poglobitev sodelovanja obstajajo na gospodarskem področju, zlasti na področju trajnostnega razvoja in ravnanja z vodnimi viri in odpadki, kjer slovenska podjetja in inštituti razpolagajo s koristno ekspertizo.

 

Minister in vodja maroške delegacije sta prav tako poudarila pomen sodelovanja v Uniji za Sredozemlje, v okviru katere je bila leta 2008 ustanovljena Evro-sredozemska univeza s sedežem v Protorožu - EMUNI. Sogovornika sta podprla namero o okrepljenem sodelovanju EMUNI z univerzo v maroškem Fezu.