Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrstvo za zunanje zadeve opozarja na stanje človekovih pravic v DLRK

Ljubljana, 25. marec 2014, Ministrstvo za zunanje zadeve je po objavi poročila Mednarodne preiskovalne komisije o stanju človekovih pravic v Demokratični ljudski republiki Koreji (DLRK) ter po zasedanju Sveta za človekove pravice v Ženevi opravilo pogovor z veleposlanikom DLRK Kim Kwang Sop-om.

 

Ministrstvo je v pogovoru poudarilo zaskrbljenost glede izsledkov v poročilu Mednarodne preiskovalne komisije, ki opozarja na alarmantno stanje človekovih pravic v DLRK. Slovenija podpira poročilo in si bo prizadevala za uresničitev priporočil komisije.

 

Ministrstvo za  zunanje zadeve poziva DLRK k prenehanju sistematičnih kršitev človekovih pravic in k izpolnjevanju svojih obveznosti skladno z mednarodnim pravom, mednarodnim pravom človekovih pravic in mednarodnim humanitarnim pravom. Ministrstvo poziva DLRK k sodelovanju z mednarodno skupnostjo in mehanizmi OZN za človekove pravice.