Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Otvoritev razstave »Identiteta Slovenije, oblikovanje za državo« v Šanghaju

Šanghaj, 15. december 2012: v prostorih Šanghajske knjižnice je v soboto, 15. decembra 2012 potekala svečana otvoritev razstave, s katero sta državi obeležili dvajsetletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov. Slavnostna govornika na otvoritvi sta bila direktor knjižnice g. Wu Jian Zhong in konzul Republike Slovenije Drago Napotnik.
 
V okviru obeleževanja dvajsete obletnice vzpostavitve bilateralnih diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko je v soboto v Šanghajski knjižnici potekala otvoritev razstave 'Identiteta Slovenije - oblikovanje za državo'.

 

Pri organizaciji razstave je konzulatu, poleg Šanghajske knjižnice, na pomoč priskočilo tudi organizacija Shanghai People’s Association of Friendship with Foreign Countries.  

 

Otvoritve so se, poleg številnih obiskovalcev in predstavnikov medijev udeležili tudi predstavniki diplomatskega zbora, akreditiranega v Šanghaju.

 

Razstava bo v Šanghajski knjižnici na ogled do 28. decembra.