Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Erjavec na delovnem obisku v Franciji

Ljubljana, 29. november 2012 - Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se je na delovnem obisku v Franciji pogovarjal  s svojim gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve Laurentom Fabiusom.

 

Ministra Erjavec in Fabius sta potrdila odlične dvostranske odnose med Slovenijo in Francijo, ki temeljijo na strateškem partnerstvu, sklenjenem v preteklem letu. Izrazila sta pripravljenost za nadaljnje poglabljanje političnega dialoga in vsestranskega sodelovanja ter se zavzela za redno izmenjavo mnenj o aktualnih vprašanjih Evropske unije. Poudarila sta obojestranski interes za nadaljnjo krepitev gospodarskih odnosov, pri tem sta ugotovila, da obstaja še veliko priložnosti za tesnejše sodelovanje med državama predvsem na področju neposrednih naložb.

 

V ospredju pogovorov ministrov Erjavca in Fabiusa so bila aktualna vprašanja o dogajanju v območju evra, s poudarkom na sprejemanju ukrepov za uravnoteženje javnih financ, gospodarsko rast, investicije in zaposlovanje.  Izmenjala sta poglede na oblikovanje ekonomske in monetarne unije ter na širitev Evropske unije na države Zahodnega Balkana.

 

Med mednarodnimi temami sta obravnavala tudi razmere v državah Južnega Sredozemlja in Bližnjega vzhoda.

 

Minister za zunanje zadeve Erjavec se je v času obiska srečal tudi s predsednico Skupine prijateljstva s Slovenijo v francoskem Senatu, senatorko Colette Mélot.