Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Nadaljevanje predstavitev priročnika o OZN »Skupaj močnejši« na slovenskih osnovnih šolah

Ljubljana, 27. november 2012 – v okviru 20. letnice članstva Slovenije v OZN Ministrstvo za zunanje zadeve nadaljuje s predstavitvijo ob tej priložnosti izdanega  priročnika o OZN z naslovom "Skupaj močnejši" v slovenskih osnovnih šolah. Generalna direktorica za globalne zadeve in politično multilateralo Dragoljuba Benčina je učbenik predstavila učencem in učiteljem O.Š. Prežihovega Voranca v Mariboru, ki so svojo skrb za širše svetovne probleme izkazali s  samoiniciativno  humanitarno akcijo za pomoč otrokom na Haitiju.


Priročnik je nastal v sodelovanju z Informacijskim uradom OZN na Dunaju in Ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Gre za prvi slovenski priročnik o OZN in vlogi Slovenije v njej za učenke in učence tretje triade osnovne šole. Priročnik predstavlja ključne dejavnosti OZN in prispevke Slovenije, ki so v OZN pustili svoj pečat. Naslednji krog predstavitev učbenika po osnovnih šolah bo potekal 10. decembra ob svetovnem dnevu človekovih pravic.