Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Obeležitev dneva OZN – predstavitve priročnika o OZN »Skupaj močnejši« na slovenskih osnovnih šolah

Ljubljana, 23. oktober 2012 – 24. oktobra praznujemo dan OZN, ki je posvečen ozaveščanju javnosti o ciljih in dosežkih OZN. Na Ministrstvu za zunanje zadeve želimo dan OZN posebej izkoristiti za predstavitev in približanje delovanja OZN mladim v Sloveniji. Na ta dan bodo Dragoljuba Benčina, generalna direktorica za globalne zadeve in politično multilateralo, veleposlanik Andrej Logar, vodja Sektorja za mednarodne organizacije in Emil Ferjančič, vodja Službe za javno diplomacijo učencem OŠ Griže, Kobarid in Pišece predstavili priročnik o OZN z naslovom "Skupaj močnejši".

 

Priročnik je nastal v sodelovanju z Informacijskim uradom OZN na Dunaju in Ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Gre za prvi slovenski priročnik o OZN in vlogi Slovenije v njej za učenke in učence tretje triade osnovne šole. Priročnik predstavlja ključne dejavnosti OZN in prispevke Slovenije, ki so v OZN pustili svoj pečat.