Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Sestal se bo Koordinacijski odbor ministrov Slovenije in Italije

Ljubljana, 17. oktober 2012 – V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju bo v petek, 19. oktobra 2012, zasedanje Koordinacijskega odbora ministrov med Republiko Slovenijo in Italijansko republiko.

 

Letošnje zasedanje Koordinacijskega odbora ministrov bo že četrto zasedanje najvišjih predstavnikov posameznih resorjev obeh držav, ki tako postaja tradicionalno.

 

V okviru zasedanja so bodo na ločenih dvostranskih srečanjih ministri oz. vodje delegacij pogovarjali o temah v pristojnosti posameznih resorjev: ministrstev za zunanje zadeve, za infrastrukturo in prostor, za gospodarski razvoj in tehnologijo, za kmetijstvo in okolje ter za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Sledilo bo plenarno zasedanje pod vodstvom ministrov za zunanje zadeve Karla Erjavca in Giulia Terzija, podpis skupne izjave in novinarska konferenca.

 

Zunanja ministra Erjavec in Terzi se bosta na ločenem srečanju pogovarjala o bilateralnem sodelovanju, aktualnih regionalnih, evropskih in drugih mednarodnih temah.

 

Poleg ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca bodo na zasedanju koordinacijskega odbora sodelovali minister za okolje in kmetijstvo Franc Bogovič, minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Türk, državna sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor Ljubo Žnidar in dr. Igor Šalamun ter državni sekretar na ministrstvu za gospodarskii razvoj in tehnologijo Uroš Rožič. Na italijanski strani se bodo zasedanja udeležili minister za zunanje zadeve Giulio Terzi, minister za okolje, varstvo naravnih virov in morja Corrado Clini, minister za izobraževanje, univerzo in raziskave Francesco Profumo, namestnik ministra za infrastrukturo in transport Mario Ciaccia in državni podsekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj Massimo Vari.

 

Podlaga za ustanovitev Koordinacijskega odbora ministrov, pristojnih za zunanje zadeve, gospodarstvo, energetiko, okolje, infrastrukturo, promet, kmetijstvo, univerze in znanstveno raziskovanje, je Memorandum o sodelovanju med Vlado Italijanske republike in Vlado Republike Slovenije, ki sta ga državi podpisali 14. maja 2007 v Bruslju. Prvo zasedanje je bilo 8. septembra 2008 v Rimu, drugo 9. novembra 2009 v Ljubljani in tretje 17. februarja 2011 v Rimu.

 

 

Program

 

Program (angl.)