Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Dan Evrope v Kijevu in Vinici

Kijev, Vinica, 19. maj 2012 - V okviru letošnjega praznovanja Dneva Evrope v Ukrajini je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kijevu sodelovalo na prireditvah v Vinici in v Kijevu. Letos je bila posebna pozornost izkazana prebivalcem Vinice, saj je Delegacija EU v Kijevu za diplomatska predstavništva EU skupaj z mestnimi oblastmi Vinice organizirala poseben dvodnevni program obiska Vinicke regije.

 

Delegacijo, v kateri je bilo navzoče tudi Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kijevu, je vodil veleposlanik EU v Ukrajini Jose Manuel Pinto Teixera. Namen obeh dogodkov je bil preko predstavitev posameznih držav članic EU približati poznavanje držav obiskovalcem, ki se dogodkov že tradicionalno udeležujejo, obenem pa ločeno predstaviti Slovenijo. Poleg splošnih informacij o naši državi, ki so bile dostopne na posebni stojnici, postavljeni na glavni ulici v Kijevu, so obiskovalce Dneva Evrope v Kijevu in Vinici v največji meri zanimale možnosti študija in oddiha, predvsem termalna zdravilišča v Sloveniji, odgovarjali smo tudi na konkretna vprašanja o možnostih gospodarskega sodelovanja.