Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Otvoritev novega prodajnega salona podjetja Gorenje v Šanghaju

Šanghaj, 18. maja 2012 – Podjetje Gorenje je v Šanghaju s svojom poslovnim partnerjem GiiC CO. Ltd. odprlo novi prodajni salon Gorenje Flag Ship Store. Gorenje  želi s salonom izboljšati ponudbo na področju kvalitetnih trendovskih kuhinjskih aparatov in kuhinj v Šanghaju. Salon predstavlja sodoben studio, ki zajema celovito ponudbo gospodainjskih aparatov Gorenja in je prvi večji na Kitajskem.

 

Gorenje je vstopilo na kitajski trg leta 2005 z otvoritvijo predstavništva v Šanghaju. Potrošnikom in kupcem na Kitajskem ponujajo le najdražje izdelke, kot so dizajnske linije Gorenje Pininfarina, Gorenje Ora-Ïto, hladilno-zamrzovalni aparat Gorenje Made with CRYSTALLIZED™ - Swarovski elements, pametno mizo z vgrajenim hladilnikom SmarTable, novo generacijo kuhalnih aparatov, retro hladilnike… Odslej bodo Gorenjevi izdelki na prodaj v salonu tudi v Šanghaju.

 

Ob otvoritvi salona je bila razstavljena tudi futuristična kuhinja Gorenje Ora-Ïto, oblikovana po idejni zasnovi vrhunskega mladega francoskega oblikovalca Ora-Ïta kot beli monolit z vgrajeno najnovejšimi trendovskimi izdelki iz kolekcije gospodinjskih aparatov Gorenje Ora-Ïto. Povabljeni so tako imeli priložnost doživeti futuristično vizijo Gorenja, se seznaniti o njej in spoznati ugodnosti, ki jih Gorenje nudi na kitajskem trgu pri nakupu vrhunskih izdelkov Gorenje. Otvoritve se je udeležil tudi njen oblikovalec Francoz Ora-Ïto, svetovno znani oblikovalec mlajše generacije.

 

Otvoritev salona ima dvojno simboliko, kot prvo se je Gorenje ponovno predstavilo zahtevnim kitajskim kupcem kot vodilno slovensko podjetje v oblikovanju kakovostne opreme za dom z vrhunskim in prepoznavnim dizajnom po dostopni ceni, in kot drugo, uspešnost poslovanja podjetja Gorenje na kitajskem trgu simbolno odraža tradicionalno prijateljstvo in medsebojno podporo med Slovenijo in Kitajsko pri vzpodbujanju njunega gospodarskega napredka.

 

Slavnostnega dogodka Gorenja na Kitajskem so se poleg drugih uglednih gostov in poslovnih partnerjev udeležili veleposlanica Republike Slovenije v Pekingu Marija Adanja, v.d. Konzulata Republike Slovenije v Šanghaju Drago Napotnik, Uroš Marolt, direktor podjetja Gorenje Notranja oprema in Paul Yu, direktor podjetja GiiC, ki je odprlo tudi Gorenjev prodajni salon.

 

Veleposlanica Marija Adanja, ki je skupaj z vodstvom Gorenja Šanghaj tudi uradno odprla novi salon, je ob tej priložnosti poudarila, da se zelo veseli vsakega novega uspeha slovenskih podjetij na Kitajskem, še posebej če gre za tako uspešno podjetje, kot je Gorenje. Med drugim je tudi izpostavila, da odprtje novega salona simbolizira tudi močno gospodarsko prisotnost slovenskih podjetij na kitajskem trgu in nadaljnje krepitev vzpostavljenega obojestranska zaupanja in medsebojnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Ljudsko Republiko Kitajsko, ki letos obeležujeta tudi 20. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov.