Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Slovenski avtomobilski dobavitelji pod okriljem ACS na Japonskem

Yokohama, 21. maj 2012 – Veleposlaništvo RS v Tokiu je sodelovalo pri organizaciji seminarja, ki ga je pripravil ACS skupaj z japonskima združenjema JAMA (japonski proizvajalci vozil) in JAPIA (japonski proizvajalci komponent). V teh dneh na obisku na Japonskem pomembni slovenski avtomobilski dobavitelji, med njimi CIMOS, Hidria AET, Iskra Avtoelektrika, Keko Varicon, KGL, Kolektor, SEP in Tesnila GK,  pod okriljem Slovenskega avtomobilskega grozda (ACS) iščejo poslovne priložnosti v sodelovanju z japonskimi proizvajalci vozil. Predvsem s proizvajalci, ki imajo svoje proizvodne lokacije že v EU.

 

Da bi to priložnost kar najbolje izkoristili, so se v ACS odločili za skupinski sejemski nastop na sejmu Automotive Engineering Expo, ki bo od 23. do 25. maja 2012 v Yokohami na Japonskem, in ga organizira japonsko združenje inženirjev v avtomobilski industriji. Za sodelovanje na stojnici se je odločilo osem slovenskih podjetij: CIMOS, Hidria AET, Iskra Avtoelektrika, Keko Varicon, KGL, Kolektor, SEP in Tesnila GK. Slovenski gospodarstveniki so si ogledali tudi Toyotino tovarno v Nagoyi.


V okviru obiska je ACS pridobil organizacijo poslovne konference in razstave JAMA-CLEPA, ki je hkrati platforma za nadaljnje sodelovanje med japonskimi proizvajalci vozil in evropskimi dobavitelji. Načrtovana 10. konferenca bi morala biti organizirana v juniju 2009, a je bila zaradi kriznih razmer preložena. Kot kažejo trenutni medsebojni dogovori bo omenjeni dogodek izveden predvidoma konec prihodnjega leta. Po mnenju direktorja ACS, Dušana Bušena, gre namreč za pomembno slovensko poslovno aktivnost na zelo zahtevnem trgu, ki lahko posledično pripelje do poslovnih povezav tudi na drugih področjih slovenskega gospodarstva.