Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Žbogar se bo udeležil mednarodne konference »Jugovzhodna Evropa v multipolarni dobi«

Priština, 18. november 2011 – Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar bo 18. in 19. novembra sodeloval na mednarodni konferenci z naslovom »Jugovzhodna Evropa v multipolarni dobi«.

Konferenco organizirata Evropski svet za zunanje zadeve in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Kosovo. Minister Žbogar bo aktivno sodeloval na prvem panelu o razdrobljenosti Evrope in izzivih evropske zunanje politike (»The Fragmentation of Europe? Challenges for EU foreign policy in a multipolar setting«). Razprava bo potekala o izzivih EU kot vplivnega regionalnega in globalnega dejavnika v mednarodni skupnosti v času krize in posledicah za širitev EU.

 

Udeležba na konferenci bo tudi priložnost za srečanje ministra Žbogarja s predstavniki slovenskega kontingenta v okviru KFOR ter predstavniki mednarodne skupnosti na Kosovu: EUSR Gentilinijem, vodjem misije EULEX de Marnhacom, vodjem KFOR Erhardom Drewsom ter veleposlanikom ZDA v Prištini. Minister se bo ob robu konference predvidoma sestal tudi s predsednikom vlade Kosova Thacijem in zunanjim ministrom Hoxajem.