Skoči na vsebino

NOVICA

Minister Žbogar se bo udeležil mednarodne konference »Jugovzhodna Evropa v multipolarni dobi«

Priština, 18. november 2011 – Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar bo 18. in 19. novembra sodeloval na mednarodni konferenci z naslovom »Jugovzhodna Evropa v multipolarni dobi«.

Konferenco organizirata Evropski svet za zunanje zadeve in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Kosovo. Minister Žbogar bo aktivno sodeloval na prvem panelu o razdrobljenosti Evrope in izzivih evropske zunanje politike (»The Fragmentation of Europe? Challenges for EU foreign policy in a multipolar setting«). Razprava bo potekala o izzivih EU kot vplivnega regionalnega in globalnega dejavnika v mednarodni skupnosti v času krize in posledicah za širitev EU.

 

Udeležba na konferenci bo tudi priložnost za srečanje ministra Žbogarja s predstavniki slovenskega kontingenta v okviru KFOR ter predstavniki mednarodne skupnosti na Kosovu: EUSR Gentilinijem, vodjem misije EULEX de Marnhacom, vodjem KFOR Erhardom Drewsom ter veleposlanikom ZDA v Prištini. Minister se bo ob robu konference predvidoma sestal tudi s predsednikom vlade Kosova Thacijem in zunanjim ministrom Hoxajem.