Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Dnevi Evrope v Ukrajini in Moldaviji

Kijev, 25. marec 2011 - V okviru letošnjega praznovanja Dneva Evrope v Ukrajini je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kijevu sodelovalo na prireditvah v Mikolajevu in v Kijevu. Namen obeh dogodkov je bil preko javnih debat približati evropske teme obiskovalcem, ki se dogodkov že tradicionalno udeležujejo v velikem številu, obenem pa ločeno predstaviti Slovenijo.

 

Poleg splošnih informacij o naši državi, ki so bile dostopne na posebni stojnici, postavljeni v »evropski vasi«, so obiskovalce Dneva Evrope v Kijevu in v Mikolajevu v največji meri zanimale možnosti študija in oddiha v Sloveniji, odgovarjali smo tudi na konkretna vprašanja o možnostih gospodarskega sodelovanja.

 

Na prireditvi v Kijevu je veleposlaništvo predalo pohvale študentkam kijevske slavistične univerze, ki so s svojimi nalogami dosegle najboljši rezultat na natečaju, posvečenem procesu integracije Slovenije v Evropsko unijo.

 

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kijevu se je udeležilo tudi praznovanja Dneva Evrope v Moldaviji, kjer je v Kišinjovu na podoben način kot v Kijevu in Mikolajevu predstavilo Slovenijo in sodelovalo v razpravah, posvečenim približevanju Moldavije evropskim standardom.