Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Priporočila obiskovalcem SP skupine A v hokeju na ledu na Slovaškem

Med 29. aprilom in 15. majem 2011 se bo v Bratislavi in Košicah odvijalo Svetovno prvenstvo skupine A v hokeju na ledu. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bratislavi želi slovenske državljane, ki se nameravajo udeležiti posameznih tekem oziroma nameravajo v času svetovnega prvenstva potovati na Slovaško, obvestiti o naslednjem:

Večina vstopnic za ogled tekem je bila razprodanih v rekordno kratkem času, za prvi krog oz. uvodni del tekmovanja že jeseni leta 2010. To še posebej velja za skupino A, ki igra v Bratislavi in v kateri sta tudi reprezentanci Slovenije in Slovaške. Vstopnice so se prodajale v paketih za vse tekme posamezne skupine. Ker domače navijače zanimajo predvsem tekme njihove reprezentance se je precej vstopnic za ostale tekme pojavilo na sivem trgu. Slovenskim državljanom, ki si vstopnic še niso zagotovili, morebitne nakupe po tej poti odsvetujemo, saj se med tistimi, ki so morda še v obtoku lahko pojavijo tudi ponarejene.


Podobno kot na ostalih velikih športnih prireditvah bodo tudi za svetovno prvenstvo na Slovaškem veljali poostreni varnostni ukrepi. Navijačem svetujemo, da se na tekme odpravljajo dovolj zgodaj, saj na vstopu v športno dvorano lahko pričakujejo podrobnejše preglede. Obstaja možnost, da organizator iz varnostnih razlogov ne bo dovolil vstopa tistim skupinam in posameznikom, ki bodo ocenjeni kot rizični (agresivni, vinjeni, opremljeni z nedovoljenimi predmeti ipd.).


Navijače želimo posebej opozoriti tudi na to, naj se pravil primernega vedenja ne držijo le na samih športnih prireditvah, ampak tudi v preostalem času, ko se bodo zadrževali v centru mesta, na turističnih destinacijah v okolici mesta, na spremljajočih prireditvah, v restavracijah, nočnih lokalih ipd.


Po nekaterih ocenah bo Slovaško v času svetovnega prvenstva obiskalo med 30.000 in 40.000 dodatnih tujih gostov. To pomeni, da je večina boljših hotelov že zasedenih, kljub temu, da jih je veliko cene v času prvenstva praviloma vsaj podvojilo. Cenejše alternative so ponavadi od prizorišč bolj oddaljene in nižje kvalitete, zato pri tem svetujemo dodatno previdnost.


Veliko zanimanje bo vplivalo tudi na prometno ureditev v okolici obeh športnih dvoran. V Košicah posebnih težav ne pričakujejo, saj je dvorana iz centra mesta dostopna tudi peš. Dvorana Ondreja Nepele v Bratislavi je iz strogega centra mesta peš nekoliko težje dostopna, problem pa predstavljata tudi pomanjkanje parkirišč in prometne konice ob delavnikih. Navijačem zato svetujemo uporabo javnih prevoznih sredstev (tramvaj, trolejbus). Po informaciji predstavnikov mesta Bratislave bo za obiskovalce posameznih hokejskih tekem, ki imajo pri sebi veljavno vstopnico, prevoz z javnim prometom do dvorane in nazaj zastonj.


V primeru uporabe taksi služb svetujemo naročanje prevoza po telefonu. Najemanje taksijev na ulici odsvetujemo, če ni nobene druge možnosti pa je ceno takega prevoza priporočljivo vnaprej preveriti in dogovoriti.


V primeru morebitnih težav se državljani RS za pomoč lahko kadarkoli obrnejo na veleposlaništvo (v času izven uradnih ur tudi na dežurno telefonsko številko +421 2 57267716).

 

Za več podatkov - spletna stran veleposlaništva RS v Bratislavi