Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Uradno odprli konzulat Republike Slovenije na Severnem Irskem

Belfast, 21. januar 2011 - Slovenski veleposlanik Iztok Jarc v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske je v Belfastu uradno odprl konzulat Republike Slovenije na Severnem Irskem, ki ga vodi častna konzulka RS na Severnem Irskem ga. Suzanne Hill. Odprtju je sledil sprejem, ki se ga je udeležilo okoli sto ljudi. Zbrane predstavnike gospodarskega, političnega in kulturnega življenja na Severnem Irskem je najprej nagovoril veleposlanik Jarc, ki je poudaril, da želi Slovenija z odprtjem konzulata ustvariti boljše pogoje za razvoj vsestranskega sodelovanja s Severno Irsko.

 

Posebej je izpostavil področji gospodarstva in turizma, kjer je neizkoriščenih še veliko priložnosti. Prvi korak je bil storjen že s promocijo Bleda, ki se je ob otvoritvi konzulata predstavil s svojo turistično in kulinarično ponudbo. Častna konzulka je v svojem nagovoru predstavila svoje izkušnje s Slovenijo, ki si jo želi približati prebivalcem Severne Irske. Izpostavila je že obstoječe vezi na poslovnem, kulturnem in športnem področju ter zagotovila, da bo v osrčju njene misije iskanje novih priložnosti v turizmu in poslovnem sodelovanju.

 

Konzulat RS na Severnem Irskem bo izvajal konzularne naloge v okviru svojih pristojnosti v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Londonu. Mreža predstavništev Republike Slovenije na območju Velike Britanije poleg veleposlaništva v Londonu in na novo odprtega konzula na Severnem Irskem obsega še generalni konzulat na Škotskem.

 

Ga. Suzanne Hill, častna konzulka RS na Severnem Irskem, je uspešna podjetnica, direktorica podjetja Handel Export. Specialistka za mednarodno trgovino in marketing ima izkušnje z več kot petdesetih trgov s celotnega sveta. Tekoče govori špansko, francosko, italijansko in portugalsko.