Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Slovenski veleposlanik Kirn predal poverilno pismo v Mehiki

Ciudad de Mexico, 21. januar 2011 – Slovenski veleposlanik v ZDA Roman Kirn, ki iz Washingtona nerezidenčno pokriva tudi Mehiko, je mehiškemu predsedniku Felipeju Calderonu včeraj predal poverilno pismo. Veleposlanik Kirn se je v mehiški prestolnici udeležil tudi slovesnega odprtja častnega slovenskega konzulata pod vodstvom Ariela Lopeza. Na slovesnosti ob predaji poverilnega pisma je bila prisotna tudi mehiška zunanja ministrica Patricia Espinosa.

 

Veleposlanik Kirn, ki se je na obisku v Ciudad de Mexico mudil več dni, se je med drugim sestal še s predstavniki mehiškega zunanjega ministrstva, ministrstva za gospodarstvo, agencije za spodbujanje tujih neposrednih investicij ProMexico ter Mehiškega poslovnega sveta za mednarodno trgovino, investicije in tehnologijo (COMCE).

 

Sogovorniki so se strinjali, da so dvostranski odnosi med Slovenijo in Mehiko dobri, okrepiti pa bi bilo treba sodelovanje na področju znanosti in tehnologije ter gospodarstva. Beseda je tekla tudi o možnostih za izvedbo obiska predsednika Republike Slovenije Danila Türka v Mehiki letos.

 

Poleg tega se je veleposlanik Kirn srečal s poslanko spodnjega doma mehiškega kongresa Magdaleno Torres, vodjo skupine prijateljstva s Slovenijo, ki je bila prav na njeno pobudo ustanovljena decembra lani.