Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Slovenija na Nizozemskem

Slovenija na Nizozemskem je knjiga o osebnostih, ki so zaznamovale odnose med državama. Pobudnik in urednik knjige je veleposlanik Slovenije na Nizozemskem Leon Marc, seveda pa knjige ne bi bilo brez številnih avtorjev besedil, sponzorjev in ostalih posameznikov, ki so si prizadevali za izid knjige.

 

 Slovenija na Nizozemskem

 

Nekaj zanimivih odlomkov iz knjige:

 

  "Nekega dne se je pojavil pred vrati gospod s seznamom in svinčnikom v roki in me prepričeval, da nisem še plačala davka na psa. Kaj? Da se nisem plačala davka na psa…Kaj? Da se nisem plačala davka na psa…Kaj??? Veste kaj, za norca me pa že ne boste imeli, sem vpila na davčnega terjalca in ga zapodila…" (Breda Sikkens - Turšič)

 

  "Kakor so nam povedali pri podjetju »Splošna plovba«, je bila ladja “Slovenija” zgrajena leta 1951 v amsterdamski ladjedelnici »Nederlandsche Dock en Scheepsbouw Maatschappij« za podjetje »Jugoslavenska linijska plovidba« iz Rijeke na Hrvaškem."

 

  "Moje ime je Michael Dijkstra in sem star 15 let. Vedno sem imel poseben interes za Slovenijo, saj je moja mama Slovenka. Vsako poletje gremo za tri tedne v Slovenijo, kar je vedno zelo prijetno. Moji stari starši živijo v Mariboru, kjer se da početi veliko stvari. Večino poletja preživim z igranjem zunaj, obiskovanjem sorodnikov in obiski kina. Dejavnik pri temu je seveda vreme. V Sloveniji je vedno lepo, s tri tedenskim vročinskim valom. Tudi nevihte so prijetne in osvežujoče!" (Michael Dijkstra)