Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji ob obisku predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka v Arabski republiki Egipt, 28.-30. marec 2011

Ljubljana, 24. december 2010 - Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk bo v spremstvu gospodarske delegacije med 28. in 30. marcem 2011 obiskal Arabsko republiko Egipt. V omenjenem terminu se bo Slovenija v Egiptu predstavila tudi z dosežki na področju kulturne ustvarjalnosti v okviru tedna slovenske kulture v organizaciji Veleposlaništva Republike Slovenije v Kairu.

 

Za sodelujoče gospodarstvenike bo v okviru obiska organizirana slovensko-egiptovska poslovna konferenca. V skladu s predhodno izraženim interesom udeleženih podjetij bodo organizirana tudi dvostranska poslovna srečanja z egiptovskimi poslovneži, kakor tudi sektorski pogovori.

 

V Arabski republiki Egipt se gospodarske priložnosti kažejo predvsem na področjih zdravstva in zdraviliškega turizma, prehrambene industrije, energetike, okoljevarstvenih tehnologij, elektroindustrije, IT rešitev in visokih tehnologij, logistike, lesnopredelovalne industrije.

 

Za udeležence gospodarske delegacije je predvideno posebno letalo na relaciji Ljubljana – Kairo - Ljubljana. O nadaljnjih organizacijskih in vsebinskih podrobnostih obiska bomo sproti obveščali na spletnih straneh ministrstva.

 

V primeru interesa naj podjetja prijavo za sodelovanje v gospodarski delegaciji v Egiptu z izpolnjenim formularjem profila podjetja (v prilogi) posredujejo na elektronski naslov roman.weixler(at)gov.si do 31. januarja 2011.

 

Dodatne informacije so na voljo na Direktoratu za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, pri Romanz Weixlerju (tel. 01/478 2375) ali mag. Kseniji Škrilec (tel. 01/478 2047).

 

Priloge: