Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Generalni direktor Gasparič na Štajerski gospodarski zbornici

Ljubljana, 16. decembra 2010 - Generalni direktor za gospodarsko diplomacijo in razvojno sodelovanje Vladimir Gasparič se je včerja, 15. decembra 2010, udeležil seje Regijskega sveta za internacionalizacijo pri Štajerski gospodarski zbornici.

 

Generalni direktor Gasparič je predstavnikom podravskih izvoznih podjetij predstavil podporo, ki jo ministrstvo za zunanje zadeve, v sodelovanju z diplomatsko konzularno mrežo, ponuja podjetjem pri iskanju poslovnih priložnosti na tujih trgih. Med drugim je povedal, da imajo podjetja možnost sodelovati v gospodarskih delegacijah, ki spremljajo obiske visokih državnih predstavnikov v tujini. Mešane gospodarske komisije so namenjene tudi iskanju konkretnih oblik sodelovanja slovenskih in tujih podjetij ter reševanju konkretnih problemov, ki jih imajo  podjetja na tujih trgih. Podjetja se pri iskanju poslovnih priložnosti lahko obrnejo neposredno na diplomatsko konzularna predstavništva v tujini, kjer bodo dobila potrebne informacije in usmeritve. Podporo slovenskim podjetjem zagotavljajo tudi častni konzuli in poslovni klubi. Ministrstvo za zunanje zadeve pri konfiguraciji in krepitvi mreže diplomatsko konzularnih predstavništev, sledi interesom slovenskega gospodarstva.

 

Predstavniki podjetij so izmenjali svoje dosedanje izkušnje z gospodarsko diplomacijo in predlagali nekatere konkretne aktivnosti. Dogovorjeno je bilo sodelovanje pri pripravi almanaha Štajerske gospodarske zbornice, s katerim se bodo promovirala podjetja in investicijske priložnosti podravske regije.