Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Neformalno zasedanje zunanjih ministrov Nata

Talin, 22. aprila 2010 - Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar se v Talinu udeležuje dvodnevnega neformalnega zasedanja zunanjih ministrov držav članic Nata.  Ministri razpravljajo na teme partnerstev in politike odprtih vrat, novega Strateškega koncepta Nata, reforme Nata, pregleda dela Zavezništva na področju raketne obrambe in jedrske politike, odnosov Nata z Rusijo ter zavezniske operacije v Afganistanu.
 
Ministri so na zasedanju sprejeli formalno odločitev o povabilu Bosne in Hercegovine v Akcijski načrt za članstvo (ANČ), ki ga bo BiH lahko pričela izvajati, ko bo rešila odprta vprašanja v zvezi z vojaškimi nepremičninami.  Minister Žbogar je na zasedanju poudaril, da je BiH v preteklih mesecih naredila znaten napredek na področju izvajanja konkretnih reformnih procesov v državi, sprejela odločitev o napotitivi dodatnih vojakov v Afganistan ter o uničenju pretežnega dela odvečnega vojaškega premičnega premoženja. Minister Žbogar je pozdravil današnjo odločitev Zavezništva, ki bo imela pozitiven učinek na stabilnost BiH in širše regije.