Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Izvedba likovnih delavnic afganistanskih otrok v Heratu

Herat, 22. aprila 2010 - Po uspešni izvedbi likovnih delavnic otrok afganistanskih beguncev v Iranu, je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Teheranu v sodelovanju z Uradom Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) v Heratu opravilo drugi del projekta, ki je potekal v Afganistanu. Več mednarodnih in lokalnih organizacij je izvedlo likovne delavnice afganistanskih otrok, pretežno povratnikov iz Irana na temo »Etno oblačila in folklorni plesi mojega ljudstva«.


Likovna dela so bila poslana v Slovenijo, kjer bosta v organizaciji Galerije likovnih del mladih iz Celja izvedeni samostojni razstavi otrok afganistanskih beguncev v Iranu in njihovih sovrstnikov v Heratu. Slavnostne otvoriteve mednarodne razstave 7. maja se bo udeležila tudi zmagovalka natečaja, Farzaneh Akhondi iz Herata. Razstava bo v naslednjih mesecih gostovala v številnih svetovnih prestolnicah in bo zaključila svojo pot v Teheranu in Heratu.


Likovne dogodke nameravamo nadgraditi s povabilom k sodelovanju strokovnjakov iz akademskih krogov iz Slovenije in tujine, ki bodo lahko iz etnološkega in sociološkega vidika ocenili vpliv različnih življenjskih okolij, kultur in izobraževalnih sistemov na otroško dojemanje lastne kulturne dediščine.