Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

MZZ o državnozborskih volitvah v Avstriji

Ljubljana, 29. septembra 2008 – V Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije smo pozorno spremljali poročila o nedeljskih predčasnih volitvah v Avstriji. Izid je presenetljiv in deloma skrb zbujajoč v primerih, ko gre za zavračanje evropskih vrednot.

 

MZZ pričakuje, da bo prihodnja avstrijska vlada nadaljevala politiko dobrega sosedstva, prijateljstva in tesnega sodelovanja s Slovenijo. Hkrati pričakuje, da bo prihodnja vlada konkretneje pristopila k reševanju vprašanj slovenske manjšine v avstrijskih zveznih deželah Koroški in Štajerski ter da bo s konkretnimi ukrepi ovrednotila vlogo povezovalca med narodoma in med državama, ki jo slovenska manjšina že dolga leta učinkovito opravlja. Poleg tega MZZ pričakuje, da bo nova avstrijska vlada izvajala razsodbe ustavnega sodišča Republike Avstrije v zvezi z dvojezičnimi napisi na Koroškem.


Ministrstvo za zunanje zadeve tudi obžaluje, da v novi avstrijski državni zbor ni bil izvoljen noben predstavnik slovenske manjšine.