Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Dr. Rupel sprejel posebnega odposlanca predsednika vlade Indije

Bled, 31. avgusta 2008 – Zunanji minister dr. Dimitrij Rupel se je ob robu Strateškega foruma Bled srečal s posebnim odposlancem predsednika vlade Republike Indije Šjamom Saranom. Pogovarjala sta se predvsem o odnosih med Slovenijo in Indijo in o indijskih prizadevanjih v zvezi z okoljevarstvenimi problemi.

 

Minister dr. Rupel z odposlancem Saranom (Foto: BOBO)

 

Dr. Rupel je z zadovoljstvom pospremil oceno indijskega predstavnika, da je Slovenija pomembna platforma za Indijo, ki krepi svoje odnose z Evropsko unijo. V zvezi s tem so v maju predstavniki Luke Koper obiskali Indijo, potekajo tudi pogovori o navezavi stikov z enim od indijskih pristanišč.

 

Glede okoljevarstvenih problemov je Indija 30. junija letos napovedala svoj prvi podnebni sveženj, ki predvideva povečanje uporabe čistih energentov; med temi je tudi jedrska energija in Indija pričakuje, da ji bo agencija IAEA odobrila dobavo jedrskega materiala in tehnologije za energetske namene.