Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister dr. Rupel bo vodil trojko EU-Ljudska republika Kitajska

Ljubljana, 6. junija 2008 – V Ljubljani bo v ponedeljek, 9. junija 2008, potekalo zasedanje ministrske trojke EU-Ljudska republika Kitajska. Vodil ga bo predsednik Sveta za splošne zadeve in zunanje odnose, slovenski minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel,  v trojki EU pa bosta še visoki predstavnik za skupno zunanjo in varnostno politiko in generalni sekretar Sveta EU dr. Javier Solana ter evropska komisarka za zunanje odnose in evropsko sosedsko politiko dr. Benita Ferrero-Waldner. Delegacijo Ljudske republike Kitajske bo vodil minister za zunanje zadeve g. Yang Jiechi.

 

Srečanje bo namenjeno pregledu razvoja odnosov med EU in Kitajsko ter napredku v pogajanjih za sklenitev sporazuma o partnerstvu in sodelovanju med obema stranema. Govorili bodo tudi o odnosih čez Tajvansko ožino, človekovih pravicah, podnebnih spremembah, vprašanjih, povezanih z reševanjem severnokorejskega jedrskega vprašanja. Pozornost bodo namenili tudi razmeram v Burmi/Mjanmaru, Iranu, Afriki in regionalnim povezavam v Vzhodni Aziji.


PROGRAM:

14.00
Delovno kosilo trojke EU-Kitajska pod vodstvom predsednika Sveta za splošne zadeve in zunanje odnose, ministra za zunanje zadeve dr. Dimitrija Rupla
Kristalni salon
Vlada Republike Slovenije
Prešernova 8
FOTOTERMIN na začetku zasedanja

 

16.15
Novinarska konferenca trojke EU-Kitajska
Tiskovno središče
Vlada Republike Slovenije
Prešernova 8