Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister dr. Rupel se je sestal z državnim svetnikom vlade LR Kitajske Tangom Jiaxuanom

Ljubljana, 31. avgust 2006 - minister dr. Rupel se je pogovarjal z državnim svetnikom Vlade LR Kitajske Tangom Jiaxuanom, ki je na dvodnevnem uradnem obisku v Republiki Sloveniji.

 

 

Obisk potrjuje, da so odnosi med državama zelo dobri. Naslednje leto bo petnajsta obletnica  navezave diplomatskih odnosov med državama, kar ponuja priložnost za nadaljnjo poglobitev političnega dialoga na vseh ravneh.

 

Kitajska se uvršča na prvo mesto v blagovni menjavi med azijskimi državami, vendar kljub stalnemu naraščanju obstaja še veliko možnosti za povečanje izvoza slovenskih proizvodov. Minister dr. Rupel je še dejal, da smo zainteresirani za razvoj različnih oblik gospodarskega sodelovanja.

 

Pred jutrišnjim neformalnim zasedanjem zunanjih ministrov EU v Laappenranti sta sogovornika izmenjala tudi poglede o jedrskem programu Irana. Strinjala sta se, da mora mednarodna skupnost ohraniti enotno stališče ter usmeriti svoje napore v iskanje diplomatske rešitve.

 

 

Foto:Bobo 

 

Foto:Bobo