Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Srečanje ministra dr. Dimitrija Rupla s prvim namestnikom ministra za zunanje zadeve Ruske federacije Andrejem Ivanovičem Denisovom

Portorož, 29. avgust 2006 - Minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel je sprejel na pogovor prvega namestnika ministra za zunanje zadeve Ruske federacije Andreja Ivanoviča Denisova, ki se je udeležil konference "Kaspijski obeti 2008".

 

Minister dr. Rupel je poudaril zelo dobre odnose med državama ter uspešno gospodarsko sodelovanje, saj se obseg blagovne menjave vsako leto povečuje. Obisk predsednika vlade Janeza Janše v Ruski federaciji letos maja je dodatno okrepil odnose med državama ter dal spodbudo za širitev sodelovanja na mnogih drugih področjih. Sogovornika sta izpostavila tudi pomen vsakoletne slovesnosti ob Ruski kapelici na Vršiču ter Foruma slovanskih kultur, ki prispeva h krepitvi kulturnega sodelovanja med slovanskimi državami.

 

Prvi namestnik ministra za zunanje zadeve Ruske federacije Denisov je ministru za zunanje zadeve dr. Ruplu tudi čestital za uspešno organizacijo konference "Kaspijski obeti 2008" ter za zelo razgibano izmenjavo mnenj na njej.