Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Bilateralna srečanja ministra dr. Dimitrija Rupla drugi dan konference "Kaspijski obeti 2008"

Bled, 28.avgust 2006 - Minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel se je danes sestal z gruzijskim podpredsednikom vlade ter ministrom za evropske in evroatlantske integracije Georgeom Baramidzejem in ministrom za tuje investicije Republike Makedonije Gligorijem A. Taškovićem.

 

Minister dr. Rupel je v pogovoru z gruzijskim podpredsednikom vlade ter ministrom za evropske in evroatlantske integracije Georgeom Baramidzejem predstavil delovanje centra za približevanje EU na gradu Jable ter ponudil pomoč Slovenije v približevanju evro-atlantskim integracijam. Ministra sta se tudi zavzela za okrepitev političnega dialoga na vseh ravneh. Gruzijska stran želi skleniti z EU sporazum o prosti trgovini, ki bo dal pravno podlago za krepitev gospodarskega sodelovanja na bilateralni ravni.

 

(Foto: T. Kosec/Bobo)

Slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel in gruzijski podpredsednik vlade in minister za evropske in evroatlantske integracije Georgij Baramidze 


Minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel je v pogovoru z ministrom za tuje investicije Republike Makedonije Gligorijem A. Taškovićem ocenil sodelovanje med državama kot zelo dobro in zgledno. Med Slovenijo in Makedonijo poteka stalni dialog na politični in strokovni ravni. Minister dr. Rupel je potrdil pripravljenost Slovenije, da Makedoniji tudi v prihodnje pomaga ter posreduje svoje znanje in izkušnje v pridružitvenem procesu z EU. V okviru Centra za evropsko prihodnost je načrtovan projekt izobraževanja makedonskih državnih uradnikov in študentov.

(Foto: T. Kosec/Bobo)

Slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel in minister za tuje investicije Republike Makedonije Gligorij A. Tašković