Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Tomo Križnar – 27.8.2006

 

Konzul Dernovšček je tudi danes opravil daljši obisk pri Tomu Križnarju v zaporu Al Fashir. Tudi danes je uprava zapora v času obiska dovolila uporabo telefona.  Križnar je imel možnost poklicati svojce, ti telefonski pogovori so danes uspeli. Stanje in razpoloženje zaprtega se ne razlikujeta od včerajšnjih sporočil. Križnar se je zahvalil za vse dobre želje in sporočila iz Slovenije, s katerimi ga je Dernovšček seznanil.

 Po Dernovščkovem mnenju bo vsebina pogovorov s Križnarjem in možnost, da tudi v naslednjih dneh ostaneta v zvezi preko odvetnika (s čimer so soglašale tudi sudanske oblasti) lahko dobro izhodišče tako za pripravo nadaljnje razprave na sodišču kot tudi glede možnosti, da pride do Križnarjeve preselitve v Kartum ali vsaj v njegovo bližino.

Konzul Dernovšček bo preostali čas dovoljenega bivanja v Al Fashirju izkoristil za pogovore s sudanskimi predstavniki in vsemi tistimi, ki lahko pomagajo pri varovanju interesov in izboljšanju položaja obsojenega in zaprtega slovenskega državljana.