Skoči na vsebino

NOVICA

Napovednik dogodkov, 15. - 19. maj 2006

Ponedeljek, 15. maj 2006

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Dimitrij Rupel se bo udeležil srečanja Sveta za splošne in zunanje odnose (GAERC) EU, v Bruslju, Belgija. Ob tem bo potekala tudi skupna seja zunanjih in obrambnih ministrov ter srečanje ministrske trojke EU-OVSE.

 

14.00

Državni sekretar dr. Božo Cerar bo sprejel kopijo poverilnega pisma novoimenovanega veleposlanika Japonske v Republiki Sloveniji, Tsuneshige Iiyame.

Ministrstvo za zunanje zadeve

Prešernova 25

FOTOTERMIN

 

 

Torek, 16. maj 2006

10.00

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Dimitrij Rupel se bo srečal s posebnim odposlancem generalnega sekretarja OZN za prihodnji status Kosova, Marttijem Ahtisaarijem.

Ministrstvo za zunanje zadeve

Prešernova 25

FOTOTERMIN

Ob koncu srečanja bo izjava za medije.

 

Četrtek, 18. maj 2006

Državni sekretar dr. Božo Cerar se bo srečal z dr. Roryjem O'Hanlonom, predsednikom Predstavniškega doma irskega Parlamenta .

Ministrtsvo za zunanje zadeve

Prešernova 25

 

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Dimitrij Rupel bo v torek, 16. maja in v sredo, 17. maja, na obisku na Nizozemskem, v Haagu. V četrtek, 18. maja 2006, bo minister dr. Dimitrij Rupel na obisku v Parizu, Franciji, v petek, 19. maja, pa se bo udeležil 116. zasedanja Odbora ministrov Sveta Evrope v Strasbourgu.