Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

KREATIVNI FORUM LJUBLJANA

 

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Unija za Sredozemlje bosta 11. in 12. aprila 2018 v prostorih  Mestnega muzeja Ljubljana organizirala konferenco z naslovom Kreativni forum Ljubljana.

 

Osrednja tema foruma bo vloga kreativnega sektorja v moderni družbi. Kulturne in kreativne industrije (v širšem pomenu besede) zaposlujejo v svetu nekaj manj kot 30 milijonov ljudi. Slovenija vidi v tem velike priložnosti tudi za dve regiji, Zahodni Balkan in Južno Sredozemlje, ki sta med prednostnimi regijami slovenskega zunanjepolitičnega interesa. Poseben poudarek foruma bo na mladih ter zaposlitvenih možnostih v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih.

 

Cilj konference je spodbuditi pretok informacij, izmenjavo dobrih praks, sodelovanje, porajanje novih zamisli in iskanje trajnostnih rešitev. S konferenco želimo prispevati k oblikovanju novega policentričnega omrežja kulturnih in ustvarjalnih industrij, ki bo lahko za zgled na področju: (1) regionalnega sodelovanja, (2) ustvarjanja novih delovnih mest ter (3) spodbujanja gospodarske rasti.

 

Na konferenci bodo različne oblike sodelovanja predstavili visoki predstavniki institucij EU, ministrstev za zunanje zadeve, Unije za Sredozemlje, sodelujočih v Procesu sodelovanja v Jugovzhodni Evropi (SEECP), mednarodnih ustanov in lokalnih organov ter strokovnjaki iz teh regij.