Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

DAN ZALIVSKIH DRŽAV

V Ljubljani bo 15. decembra v Grand hotelu Union potekala prva mednarodna konferenca Dan zalivskih držav. Konferenco bosta z uvodnima nagovoroma odprla pokrovitelj dogodka minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in  generalni sekretar Sveta za sodelovanje arabskih zalivskih držav Dr Abdul Latif bin Rashid Al- Zayani.

 

Namen konference je opredeliti razvojne izzive in priložnosti v državah Sveta za sodelovanje arabskih zalivskih držav (GCC) ter okrepiti dvostranske vezi med Slovenijo in njegovimi šestimi članicami. Dogodek želi prerasti v platformo za obravnavo skupnih izzivov ter iskanje rešitev in izhodišč za skupno delovanje. Ob konferenci bodo organizirani individualni programi za gostujoče delegacije. Poudarek je na okrepitvi gospodarskega sodelovanja.
 

Konferenca bo naslovila vprašanja nacionalnih razvojnih vizij in gospodarske diverzifikacije, podnebnih sprememb in obnovljivih virov energije ter paradigem mednarodnega razvojnega sodelovanja. Gre za teme, ki so v ospredju  razmislekov zalivskih držav kot tudi Slovenije (EU) in skozi katere bomo skušali identificirati skupne interese in nastavke za okrepljeno sodelovanje.

 

Konferenca bo sestavljena iz treh panelnih razprav o:

1. razvojnih vizijah in preobrazbi gospodarstva z naslovom Razvojne vizije za novo svetovno stvarnost s predvidenimi udeleženci iz Saudove Arabije in Omana,
2. podnebnih spremembah in obnovljivih virih energije z naslovom Energija iz obnovljivih virov za trajnostno prihodnost s predvidenimi udeleženci iz ZAE in Bahrajna, 
3. pristopih k mednarodnemu razvojnemu sodelovanju z naslovom Razvojne paradigme – ena za vse ali več za boljše rezultate? s predvidenimi udeleženci iz Kuvajta in Katarja. 
 

Predstavljamo vam