Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

DAN LATINSKE AMERIKE IN KARIBOV

Ministrstvo za zunanje zadeve v okviru Blejskega strateškega foruma od 20. do 26. maja 2019 v Ljubljani in Piranu organizira drugo mednarodno konferenco Dnevi Latinske Amerike in Karibov 2019 (Dnevi LAK 2019).

 

Namen konference je okrepiti bilateralno in medregionalno sodelovanje z državami regije Latinske Amerike in Karibov ter približati regijo širšemu krogu slovenskega prebivalstva s kulturnimi in promocijskimi dogodki.

 

Konferenco bo odprl minister za zunanje zadeve in podpredsednik Vlade RS dr. Miro Cerar, med sodelujočimi pa bodo predstavniki slovenskih ustanov gospodarstva, znanosti in izobraževanja, predstavniki držav regije, EU, Fundacije EU–LAK.

 

Konferenca bo vključevala tri sklope:

  • EU-LAK – za trajnostno okolje in krožno ekonomijo
  • Krepitev gospodarskega sodelovanja
  • Seminar na področju znanosti in raziskovanja

V Ljubljani v Slovenski kinoteki bo potekal  pester spremljevalni program, kjer bodo predvajani latinskoameriški filmi.

 

Slovenijo in države Latinske Amerike poleg gospodarskih in političnih vezi povezujejo tudi človeške vezi. Številni Slovenci so v Latinski Ameriki našli svoj dom. Mnogi so ta del sveta (in širše) tudi pomembno zaznamovali.

 

Več informacij o nekaterih znanih Slovencih v regiji in drugih zanimivosti o državah LAK je zbranih v rubriki Ali ste vedeli >>

 

 

Vsebina

Spremljevalni dogodki