Skoči na vsebino

DAN LATINSKE AMERIKE IN KARIBOV

 

Ministrstvo za zunanje zadeve bo 22. marca 2018, na mednarodni dan voda, organiziralo prvo mednarodno konferenco z naslovom Dan Latinske Amerike in Karibov. Potekala bo v okviru Strateškega foruma Bled v prostorih  Mestnega muzeja Ljubljana.

 

Namen konference je okrepiti vsestransko bilateralno sodelovanje z državami regije, še zlasti na gospodarskem in znanstveno raziskovalnm področju, kjer se sinergije z državami regije kažejo predvsem pri okoljskih temah, hkrati pa tudi približati regijo širšemu krogu slovenskega prebivalstva s kulturnimi in promocijskimi dogodki.

 

Konferenco bo odprl minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, med sodelujočimi pa bodo predstavniki slovenskih ustanov gospodarstva, znanosti in izobraževanja, predstavniki držav regije, EU, Fundacije EU–LAK, Medameriške razvojne banke.

 

Konferenca bo vključevala tri panelne razprave:

  • Poglabljanje dvostranskega in med-regionalnega političnega dialoga
  • Krepitev gospodarskega sodelovanja
  • Skupno soočanje z globalnimi izzivi

Na konferenco so bile vabljene vse države regije.

 

Razprava bo potekala v angleškem jeziku.

 

V Ljubljani bo potekalpester spremljevalni programs predstavitvijo filmov, literature in kulture regije.

 

Slovenijo in države Latinske Amerike poleg gospodarskih in političnih vezi povezujejo tudi človeške vezi. Številni Slovenci so v Latinski Ameriki našli svoj dom. Mnogi so ta del sveta (in širše) tudi pomembno zaznamovali.

Več informacij o nekaterih znanih Slovencih v regiji in drugih zanimivosti o državah LAK je zbranih v rubriki Ali ste vedeli >>

 

 

Program konference

Vsebina

Spremljevalni dogodki