Skoči na vsebino

Poslovni forum pobude Tri morja (3SI)

Drugi poslovni forum pobude Tri morja (3SI), ki ga gosti predsednik vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, bo letos potekal 5. in 6. junija v Ljubljani v soorganiziacij Ministrstva za zunanje zadeve, Gospodarske zbornice Slovenije in Centra za evropsko prihodnost. V središču razprav, ki se jih bo udeležilo več kot 400 predstavnikov zasebnega in vladnega sektorja iz držav Pobude treh morij in širše regije, bodo štiri ključna področja: energetika, infrastruktura, digitalizacija in inovacije. Presečne teme na forumu bodo transatlantski odnosi, voda in varnost. Poslovni forum poteka vzporedno z vrhom pobude Tri morja, ki ga v Ljubljani in na Brdu pri Kranju gosti predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Podroben program panelnih razprav in srečanj najdete tukaj, imena potrjenih govorcev in visokih gostov pa tukaj.

 

Predstavniki medijev boste za spremljanje dogodka potrebovali akreditacijsko priponko.

 

Medijske akreditacije (rok: 29. maj 2019)


 

 

 

DAN LATINSKE AMERIKE IN KARIBOV

20 do 26. maja 2019 bo Ministrstvo za zunanje zadeve v okviru Strateškega foruma Bled v Ljubljani in Piranu organiziralo 2.  mednarodno konferenco Dnevi Latinske Amerike in Karibov 2019.

 

Konferenca bo posvečena krepiti bilateralnega in medregionalna sodelovanja z državami regije Latinske Amerike in Karibov ter približati regijo širšemu krogu slovenskega prebivalstva s kulturnimi in promocijskimi dogodki.

 

Konferenco bo odprl minister za zunanje zadeve in podpredsednik Vlade RS dr. Miro Cerar, med sodelujočimi pa bodo predstavniki slovenskih ustanov gospodarstva, znanosti in izobraževanja, predstavniki držav regije, EU, Fundacije EU–LAK, Medameriške razvojne banke.

 

Več >